Εμπορικό Κέντρο Θεραπευτικών Μανιταριών - Chaga, Agaricus, Auricularia, Cordyceps, Coriolus, Coprinus, Hericium, Maitake, Polyporus, Reishi, Shiitake - γανοδερμα

Αναζήτηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Coprinus comatus - Κοπρίνος ο κομήτης - Κόπρινος ο τριχωτός

ΠροϊόνταCoprinus comatus - Κοπρίνος ο κομήτης ή τριχωτός

Ένα από τα λίγα φαρμακευτικά μανιτάρια που οι ιδιότητές του δεν ανακαλύφθηκαν από την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική, αλλά από τους Ευρωπαίους. Το μανιτάρι Coprinus comatus, γνωστό στην Ελλάδα και ως «γκαμηλάρι», «μαίτης», «κατουρλίτης», «καλαμάρι» και για τους αγγλοσάξονες ως «περούκα του δικηγόρου» ή «shaggymane» είναι ένα βρώσιμο και εύκολο στον εντοπισμό μανιτάρι, λόγω του μεγέθους, του σχήματός του και της τάσης του να μεγαλώνει σε ομάδες. Το βρίσκουμε στα δάση, αλλά και σε κήπους και στην άκρη των δρόμων. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και βιταμίνη C, πράγμα σπάνιο για μανιτάρι. Το εκχύλισμα του Coprinus comatus πρόσφατα αναγνωρίστηκε για την περιεκτικότητά του σε αντικαρκινικά συστατικά, δραστικά για τον καρκίνο του στήθους. Το Coprinus comatus μπορεί να εξισορροπήσει τη συγκέντρωση γλυκόζης στο αίμα, έχει αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση, βελτιώνει την πέψη και την αιμάτωση και χρησιμοποιείται ως συμπληρωματική θεραπεία κατά του σαρκώματος.

εκχύλισμα
coprinus*
60 κάψουλες / 33,60 €σκόνη
coprinus*
100 gr / 26,40
€


*Πιστοποιημένα Βιολογικά

Βρήκατε το παραπάνω άρθρο χρήσιμο;

Κοινοποιήστε το στο facebook

Όλα τα Φαρμακευτικά Μανιτάρια αποστέλλονται αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα. Τα link αγοράς σε κάθε προϊόν, οδηγούν στο BioShop.Gr όπου μπορείτε μπορείτε να πραγματοποιήσετε OnLine αγορά, να βρείτε τους τρόπους αποστολής, πληρωμής και τα έξοδα αποστολής.


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού