Εμπορικό Κέντρο Θεραπευτικών Μανιταριών - Chaga, Agaricus, Auricularia, Cordyceps, Coriolus, Coprinus, Hericium, Maitake, Polyporus, Reishi, Shiitake - γανοδερμα

Αναζήτηση

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Auricularia auricula - judae - Αουρικουλάρια η ωτιόμορφη - Το αυτί του Ιούδα

ΠροϊόνταAuricularia auriculajudae - Αουρικουλάρια η ωτιόμορφη

Το μανιτάρι αουρικουλάρια λέγεται και «το αυτί του Ιούδα», γιατί μοιάζει με αυτί και αναπτύσσεται κυρίως στο δέντρο της κουτσουπιάς, δέντρο από το οποίο σύμφωνα με την παράδοση κρεμάστηκε ο Ιούδας. Εκτός από το διάσημο όνομά του, ο ζελατινώδης αυτός μύκητας είναι γνωστός και για τις βιταμίνες του, τις πολύτιμες πρωτεΐνες του και μέταλλα, όπως το κάλιο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο φώσφορος και το πυρίτιο. Έχει χρησιμοποιηθεί στη λαϊκή ιατρική για τον πονόλαιμο, τον πόνο στα μάτια, τον ίκτερο, τη δυσεντερία, τη μητρορραγία, την υδρωπικία και ως στυπτικό. Ιατρικές και φαρμακευτικές έρευνες έχουν δείξει ότι το Auricularia auriculajudae μειώνει την πήξη του αίματος, λόγω της μαννόζης, της γλυκόζης και του γλυκουρονικού οξέως που περιέχει, οπότε συστήνεται η τακτική του χρήση για τη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής. Ταυτόχρονα, το Auricularia auriculajudae μπορεί να μειώσει την ολική χοληστερόλη, την κακή χοληστερόλη και το επίπεδο των γλυκεριδίων και εμφανίζει έντονη αντιοξειδωτική ικανότητα. Είναι αντικείμενο εκτεταμένων μελετών για τις αντιδιαβητικές, υπογλυκαιμικές και αντικαρκινικές του ιδιότητες.
Να μην λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού και από όσους επιθυμούν να τεκνοποιήσουν.


εκχύλισμα
auricularia*
60 κάψουλες / 33,60 €σκόνη
auricularia*
100 gr / 26,40
€


*Πιστοποιημένα Βιολογικά

Βρήκατε το παραπάνω άρθρο χρήσιμο;

Κοινοποιήστε το στο facebook

Όλα τα Φαρμακευτικά Μανιτάρια αποστέλλονται αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα. Τα link αγοράς σε κάθε προϊόν, οδηγούν στο BioShop.Gr όπου μπορείτε μπορείτε να πραγματοποιήσετε OnLine αγορά, να βρείτε τους τρόπους αποστολής, πληρωμής και τα έξοδα αποστολής.


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού